Cinderella Closet

Nimi: Cinderella Closet
Tekijä: Wakana Yanai
Osia luettu: 8/8
Lukukieli: saksa

Haruka on muuttanut maalta Tokioon opiskelemaan. Tokiolaiset ikätoverit tuntuvat elävän aivan eri maailmassa ja näyttävät aina kauniilta ja tyylikkäiltä. Haruka päättää, että hänenkin on opeteltava meikkaamaan ja pukeutumaan hienosti kiinnittääkseen ihastuksensa Kurotakin huomion. Tässä häntä auttaa uusi tuttavuus Hikaru, joka on aina kuvankaunis ja huoliteltu. Mutta Hikarun kuoren alla odottaa suuri yllätys.

Lukijalle Cinderella Closetin twist ei varmasti tule minään yllätyksenä: Hikaru on ristiin pukeutuva mies. Sarjassa on pintapuolisesti katsottuna paljon samoja elementtejä kuin Princess Jellyfish -sarjassa, sillä molemmissa harmaa hiirulainen tutustuu meikkaamiseen ja muotiin niistä kiinnostuneen miehen avulla. Romantiikkaa löytyy toki myös. Cinderella Closet on kuitenkin selkeä ihmissuhdesarja kun taas Princess Jellyfish sisälsi paljon komiikkaa, asuntolan pelastamiseen keskittyvän juonen ja paljon nörttielämään liittyviä teemoja. Vaikka Cinderella Closetilla ei ole yhtä paljon tarjottavaa, pidin sen lukemisesta enemmän juuri siksi, että sen tarina on yksinkertainen eikä siinä ole samalla tavalla turhauttavia sivuhahmoja.

Ensialkuun Haruka ystävystyy Hikarun kanssa tämän suostuttua auttamaan häntä meikkien ja vaatteiden valinnassa. Haruka on ihastunut työkaveriinsa Kurotakiin, joka ei kuitenkaan alkuun näe Harukaa naisellisena. Hikarun vinkkien avulla Haruka alkaa saada lisää itseluottamusta ja suhde Kurotakin kanssa lähtee hyvään alkuun. Tämän kanssa seurustelu ei sitten kuitenkaan ole ihan sitä, mitä Haruka odotti ja kaiken lisäksi käy nopeasti selväksi, että Hikaru on ihastunut häneen hänen vilpittömän ja ystävällisen persoonallisuutensa takia. Lukija alkaa heti tsempata Harukaa ja Hikarua yhteen, sillä Hikaru tuntee ja välittää Harukasta myös silloin, kun hän ei ole laittautunut. Kurotakin tunteista on vähän vaikea ottaa selvää, vaikkei hän missään nimessä ole paha tyyppi. Kun näistä kuvioista päästään ohi, sarjan toinen puoli keskittyy kuvaamaan Harukan ja Hikarun elämää parina.

Hikaru on ehdottomasti sarjan kantava voima. Hänen naiseksi pukeutumistaan ei avata sen kummemmin kuin että hän on kiinnostunut vaatteista ja muodista ja tykkää näyttää kauniilta. Missään vaiheessa ei keskustella siitä, kokeeko hän olevansa edes osittain muuta kuin mies tai onko hän mitään muuta kuin hetero. Joillekin tämä saattaa tuottaa pettymyksen, mutta itse pidän myös tällaisista hahmoista, koska koen vapauttavaksi ajatuksen, etteivät tietyt tavat pukeutua tai käyttäytyä ole sukupuolitettuja ja ettei vaatetuksella välttämättä aina viesti omasta identiteetistään mitään. Toisaalta Hikarun tavoite selvästi on tulla nähdyksi naisena eikä miehenä, joka käyttää naisten vaatteita, joten potentiaalia syvempään aiheen käsittelyyn olisi ollut. Hikaruun suhtaudutaan sarjassa todella hyväksyvästi ja käytännössä kaikki hahmot ovat täysin sinut sen kanssa, että hän yleensä tulee paikalle mekkoon ja pitkään peruukkiin pukeutuneena. Jonkinlaista epävarmuutta ja alemmuudentunnetta hän kuitenkin kokee, minkä takia Harukan täydellinen hyväksyntä tuntuu hänestä niin hyvältä.

Itse aloin tykätä sarjasta eniten siinä vaiheessa, kun Haruka ja Hikaru alkavat seurustella ja sovitella elämänsä palasia yhteen. Hikaru on hieman vanhempi, joten hän aloittaa työt kuuluisan maskeeraajan avustajana, kun Haruka on vielä yliopistossa. Tämä aiheuttaa vaikeuksia löytää yhteistä aikaa, kun Hikarun vaativa työ vie tämän huomion. Tykkään hirveästi siitä juonielementistä, että toisella hahmolla on kunnianhimoisia uratavoitteita ja toinen tekee parhaansa ollakseen kumppaninsa tukena, vaikkei se aina tunnu kivalta. Jos toinen vastavuoroisesti huomaa ja arvostaa tätä, on hyvin vaikea pilata sarjaa silmissäni. Cinderella Closet selviää tästä osasta tarinaa erinomaisin pistein.

Sarjassa on kaksi heikkoa kohtaa. Se välivaihe, jossa Haruka on eronnut Kurotakista mutta ei vielä päätynyt yhteen Hikarun kanssa on äärimmäisen turhauttava. Hahmot märehtivät omassa epävarmuudessaan ja pelkäävät olla rehellisiä omista tunteistaan tavalla, johon edes kliseisimmät kouluromanssit eivät aina alennu. Onneksi tämä vaihe käsitellään kokonaan yhden pokkarin aikana. Jos se olisi kestänyt yhtään pidempään, sarja olisi voinut jäädä kesken.

Toinen ja itseäni vielä enemmän ärsyttänyt elementti tulee viimeisessä pokkarissa, kun hahmot sattumalta törmäävät Hikarun vanhempiin. Hikaru on jo aiemmin sarjassa tehnyt selväksi, ettei ole tekemisissä vanhempiensa kanssa ja vaikka tilannetta ei ole mitenkään avattu, on helppo arvata syyn löytyvän hänen kiinnostuksestaan meikkiä ja vaatteita kohtaan. Ja paljastuuhan sieltä sitten, että vanhemmat olisivat halunneet hänestä lääkärin. Normaalisti näissä tilanteissa vanhemmat ymmärtävät lopulta olleensa väärässä ja hyväksyvät lapsensa sellaisena kuin tämä on. Cinderella Closet lähtee toiseen suuntaan korostamalla, etteivät Hikarun vanhemmat koskaan hyväksy hänen ammattiaan ja tapaansa elää, mutta äiti haluaisi silti pitää yhteyttä, koska on huolissaan. Hikaru sanoo selvästi, että ei kiitos, en halua teitä elämääni. Ja mitä tekee Haruka? Alkaa pitää salaa yhteyttä Hikarun äitiin ja lähettää tälle päivityksiä Hikarun elämästä, koska ajattelee, että äidillä on oikeus tietää ja että hänen huolensa on merkki siitä, että hän ei voi olla paha ihminen. Uskomatonta. Aloin jo pelätä, että meneekö koko sarja viimeisen pokkarin takia pilalle. Koko tämä juonielementti lakaistaan lopulta maton alle ilman, että se saa kunnollista päätöstä. Onneksi heti sen jälkeen tulee aikahyppy ja sydämellinen kuvaus Harukan ja Hikarun lomasta ja siitä, kumpi ehtii kosia ensin, mikä jättää sarjasta lopulta ihan positiivisen kuvan.

Seven Seas on alkanut julkaista sarjaa englanniksi. Voin suositella sitä, jos haluaa astetta kepeämmän tarinan itsevarmuuden löytämisestä ja omana itsenään olemisesta romanssilla höystettynä.

Leave a comment