Living no Matsunaga-san / Living with Matsunaga 1-2

matsunaga

Nimi: Living no Matsunaga-san
Tekijä: Keiko Iwashita
Osia luettu: 2/6+
Lukukieli: saksa

Lukiota käyvä Miko muuttaa vanhempiensa luota enonsa omistamaan asuntolaan, koska välimatka kodin ja koulun välillä on niin pitkä. Asuntolan muiden asukkaiden joukossa on nuori graafikko Matsunaga, josta Miko saa ensin ikävän ensivaikutelman. Mutta pian Matsunagasta paljastuu erilaisia puolia ja Miko huomaa olevansa ihastunut.

Ajattelin ensimmäisen pokkarin jälkeen, että hei, tässähän on kiva ja pirtsakka shoujoromanssi. Oli kiva seurata Mikon asettumista asuntolaan ja symppasin sitä, miten hänen koko elämänsä meni kerralla uusiksi. Piti opetella pesemään pyykkiä, laittamaan ruokaa, jakamaan tilat vieraiden kanssa yms. Tuli mieleen omat ajat solukämpässä mutta erityisesti vaihtovuoteni Saksassa, jolloin vuokrasin huoneen paikallisen naisen asunnosta. Miko oli tyhmä ja naiivi mutta hirveän herttainen tavalla, joka upposi heti. Tykkäsin siitä, miten hän aluksi arasteli Matsunagaa mutta oppi avautumaan tälle ja miten heidän välilleen kehittyi nopeasti ystävyyssuhde. Odotin ensimmäisen pokkarin jälkeen jatkoa innokkaasti.

Kakkospokkarin luettuani minun oli hyvin vaikea edes muistaa, mikä ykköspokkarissa oli ollut niin hienoa. Tiedän, että tämä on tarkoitettu söpöksi rakkaustarinaksi täynnä punastelua ja sydämentykytyksiä, mutta kakkospokkari jätti niin limaisen olon, että sarja putosi saman tien ostoslistalta pois. Minulla ei ole mitään ikäeroromansseja vastaan ja itse asiassa luen niitä mielelläni, mutta tästä sarjasta puuttuu kokonaan se itsetietoisuus ja premissillä mässäily, mitä tällaisilta sarjoilta toivon. Sen sijaan se tuntuu niin arkiselta ja luonnolliselta, että voisin hyvin kuvitella kaikkien sarjan tapahtumien olevan totta ja että juuri tällä tavalla joku 27-vuotias mies oikeasti nappaa itselleen 17-vuotiaan tyttöystävän.

Ensimmäinen kylmä suihku tuli heti kakkospokkarin alussa. Miko tekee vahingossa liikaa ruokaa ja itsepäisesti syö kaiken, koska ei halua kuunnella Matsunagan neuvoja. Tämän takia hän kärsii yöllä vatsakivuista. Matsunaga kuulee hänen voivottelunsa, tulee keskellä yötä hänen huoneeseensa ja ehdottaa, että hän voisi hieroa Mikon vatsaa hänen oloaan helpottaakseen. Miko suostuu ja saamme nauttia kohtauksesta, joka tuntui paljon seksuaalisävyisemmältä kuin jotkut lukemani oikeat seksikohtaukset, sillä tilanteessa panostettiin voimakkaasti hahmojen väliseen ensikosketukseen ja siihen, miten intiimi tilanne molemmille oli. Lisäksi vatsan hierominen sen toiminnan edistämiseksi on sen verran outo ja spesifi tilanne, etten tätä ennen ole törmännyt siihen kuin pornofanficeissa, mikä entisestään väritti kohtausta silmissäni.

Tämän kohtauksen luettuani aloin oikeasti pohtimaan sarjan alkuasetelmaa. Miko muuttaa pois kotoaan ja asuu asuntolassa keskellä ventovieraita aikuisia. Sarjassa ei juuri ole hänen kanssaan samanikäisiä hahmoja muuta kuin nopeissa cameoissa. Asuntolan omistavaa enoa ei nähdä työasioiden takia juuri koskaan. Äiti pitää yhteyttä puhelimen välityksellä ja yleensä vain nalkuttaa. Päähenkilö on siis aivan yksin vieraiden aikuisten keskellä ja vaikka kaikki ovatkin mukavia ihmisiä, on tällainen tilanne omiaan johtamaan ikäviin tilanteisiin. En usko ollenkaan, että tekijä on tarkoittanut Matsunagan nuorta tyttöä harhaan johtavaksi hyväksikäyttäjäksi, mutta minun on vaikea nähdä hänen käytöstään millään muulla tavalla. Matsunaga sanoo Mikolle suoraan, että näkee tämän kuin perheenjäsenenä, ei romanttisesti, ja että Miko voi luottaa häneen ja kertoa hänelle kaiken, mikä painaa mieltä. Kun Miko ei kerro jotain vaan murehtii asioita itse, Matsunaga suuttuu hänelle, koska hänhän sanoi, että häneen voi luottaa. Kun Miko lähtee ryhmätreffeille oman ikäistensä kanssa, Matsunaga tiuskii ja äksyilee kateellisena. Hän menee Mikoa vastaan, kun tämä on tulossa treffeiltä kotiin ja saapuu juuri sopivasti tilanteeseen, jossa Miko tarvitsee apua.

Minun on hyvin vaikea nähdä sarjassa mitään söpöä tai romanttista, koska kaikissa kohtauksissa mieleeni tulee vain, että Matsunaga on limainen aikuinen mies, joka yrittää lähestyä nuorta tyttöä, jolla ei ole yhtään turvallista aikuista elämässään. Kakkospokkarissa on kohtaus, jossa Mikon äiti tulee hakemaan häntä kesäloman ajaksi kotiin ja asuntolan aikuiset, Matsunaga eturivissä, vakuuttavat hänet siitä, että Miko on jo niin varttunut, että hän voi hyvin jäädä lomien ajaksi asuntolaan heidän kanssaan. Mitä ihmettä? Aina välillä sarja muistuttaa lukijaa siitä, että Miko on vasta teini, kun asuntolan aikuiset esim. miettivät, onkohan sopivaa viedä hänet keskellä yötä rannalle ampumaan ilotulituksia (mutta menevät toki silti) tai kun Mikon ystävät koulussa naureskelevat, että ei kukaan 27-vuotias mies ole kiinnostunut heidän ikäisistään (no ei todella pitäisi ollakaan!). Ajoittain Matsunaga vaikuttaa itsekin vielä keskenkasvuiselta, aivan kuin hän ei tajuaisi omaa ikäänsä ja sen tuomaa vastuuta. Tämä jättää lukijalle vähän hämmentyneen olon. Eikö ikäeroromanssien vetovoima nimenomaan tule siitä, että toinen osapuoli on aikuinen ja kokenut?

Kaiken huipuksi Mikon hahmokehitys ottaa kakkospokkarissa takapakkia ja se päättäväisyys ja energia, mitä hänestä löytyi ykkösosassa ovat täysin poissa. Hän vain punastelee eikä löydä sanoja Matsunagan seurassa ja käyttäytyy niin tyhmästi, että minun tekisi mieli lähettää hänet saman tien takaisin kotiin vähän vielä kasvamaan. Sarja jätti minulle inhottavan olon, koska itse näen sen tarjoaman premissin ja tilanteet vain vaarallisina, mutta minun selvästi pitäisi nähdä ne söpöinä. Olen lukenut sarjoja isommilla ikäeroilla ja paljon häiritsevämmillä premisseillä (kaiken maailman orjajuttuja, stalkkaamista, pakotettuja avioliittoja yms.), mutta tämä sarja tuntui liikaa siltä, että näin voisi ihan oikeasti käydä. Kun sarja vielä korostaa Mikon avuttomuutta ja tuo aina Matsunagan auttamaan kuin taikaiskusta, hahmot ovat niin epätasapainossa keskenään, etten vain voi nauttia tästä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s