Nibiiro Musica / Der Klang meines Herzens

klang

Nimi: Nibiiro Musica
Tekijä: Kemeko Tokoro
Osia luettu: 4/4 + 1
Lukukieli: saksa

Kotihoitajana työskentelevä Takuma saa asiakkaakseen silmäleikkausta odottavan lähes sokean muusikon, Yukin. Hän yllättyy huomatessaan, että Yuki on hänen lapsuudenaikainen ystävänsä, jonka kanssa hän ei ole ollut yhteydessä sen jälkeen, kun tämä muutti Italiaan. Takuma uskoo Yukin katkaisseen yhteydenpidon silmävammansa takia ja päättää olla paljastamatta, kuka on, jotta Yuki välttyisi ikävältä tilanteelta. Kaikki menee solmuun, kun heistä tulee läheisempiä ja Yuki kertoo olevansa homo ja edelleen ihastunut lapsuudenystäväänsä – Takumaan.

Nibiiro Musica on yksi nautinnollisimmista sarjoista, joita vuonna 2018 luin. Tarina etenee sopivaan tahtiin ja keskittyy päähenkilöiden tunteisiin ja hitaaseen lähestymiseen toisiaan kohtaan. Jännitteeksi muodostuu, miten Takuma pitää henkilöllisyytensä salassa Yukilta, koska epäilee, ettei Yuki haluaisi hänen tietävän silmävammastaan ja siitä, miten se on keskeyttänyt hänen lupaavan sellistin uransa. Takuma ymmärtää hiljalleen tuntevansa vetoa Yukia kohtaan, mutta vielä tässäkään vaiheessa hän ei kerro totuutta, vaan antaa tämän tulla aina vain lähemmäs. Lopulta ollaan tilanteessa, jossa Takuma sallii Yukin suudella ja halailla häntä vaikeina hetkinä ja kuvitella, että hänen käsivarsillaan on hänen rakkautensa eikä hoitajansa.

Tästä asetelmasta olisi niin helpolla saanut aikaan täydellisen katastrofin, mutta Nibiiro Musica hoitaa homman tyylillä, kenties tosin hieman hätäillen. Takuma on erittäin sympaattinen päähenkilö ja tarina kerrotaan alussa pääosin hänen näkökulmastaan, minkä takia hänen käytöksensä ei tunnu inhottavalta, ainoastaan kömpelöltä. Hän tarkoittaa hyvää ja on pian itsekin hämmentynyt siitä, mikä olisi oikein, koska ei ole aiemmin tuntenut vetoa toista miestä kohtaan. Lisäksi Yuki on syvästi loukkaantunut totuuden tullessa ilmi eikä suoraan lankea Takuman syliin, mikä tasapainottaa tilannetta. Nykyhetkeen sijoittuvan tarinan lisäksi sarjassa on paljon takaumia, joissa kerrotaan Takuman ja Yukin ystävyydestä kouluaikoina. Tämä syventää hahmojen suhdetta entisestään ja saa lukijaan toivomaan, että kaikki päättyisi vielä hyvin.

Tämä kaikki siis tapahtuu ensimmäisessä pokkarissa, joka toimisi hyvin myös yksiosaisena mangana. Mikäli tarina olisi päättynyt siihen Nibiiro Musica olisi ollut hieman keskinkertaista parempi BL-pokkari. Mutta se, että tarina jatkuu ja syvenee kolmessa lisäpokkarissa antaa sille ulottuvuuksia, joista harvoin pääsee nauttimaan. Yukin toivuttua leikkauksesta hän palaa muusikoksi ja onnellisen parin yhteiseen matkaan tulee uusia mutkia. Tasapainottelu yksityiselämän ja julkisuuden kanssa nousee ongelmaksi Yukin saadessa yhä enemmän huomiota muusikkona ja lisäksi käy pian selväksi, että hänen on palattava Italiaan, mikäli haluaa päästä huipulle. Lisukkeena tarinassa käydään läpi esim. syyt Yukin silmävammalle, kateellinen kilpakosija Italiasta ja molempien päähenkilöiden perhetaustat. Sarja ei missään vaiheessa jää junnaamaan paikalleen, vaan vie pääpariaan askel askeleelta kohti tasapainoisempaa elämää. Sarjaa on mukavan verkkaista lukea, koska usein BL-sarjojen koukku tulee siitä, miten ja milloin hahmot päätyvät yhteen, mutta Nibiiro Musicassa saa nauttia kolmen pokkarin ajan jo seurustelevan parin arkielämästä ja kasvamisesta entistä tiukemmin yhteen.

Kaikkein tärkeimmäksi elementiksi nouseekin Takuman ja Yukin suhde ja miten he huomioivat ja tukevat toisiaan. Parin rakkaus toisiaan kohtaan paistaa läpi joka kohtauksessa ja molemmat pyrkivät tekemään kompromisseja ja uhrauksia, jotta yhteinen elämä toimisi. Mukavana bonuksena sarjassa käsitellään myös sitä, ettei aina tarvitse tehdä tilaa ja ei ole osoitus luottamuksen puutteesta, mikäli haluaa varmistaa, että toisella on oikeasti kaikki hyvin. Kummallakin hahmolla on tärkeää opittavaa ennen kuin tarina löytää päätöksensä ja on ihana lukea heidän oppivan virheistään ja löytävän lopulta ne vastaukset, joita he etsivät.

Sarjassa on toki myös ongelmia. Sivuhahmoilta olisin toivonut hieman lisää särmää. Tärkeimmäksi heistä nousee Noel, Yukin viulistiystävä Italiasta, joka saapuu selvittämään, miksi Yuki on jäänyt Japaniin. Hän toimittaa kateellisen kilpakosijan roolia, mutta ei onneksi ole niin hyökkäävä ja avoin kuin mitä tällaiset hahmot yleensä. Itse pääsarjassa hän ei ole edes kovin ärsyttävä, vaikka aiheuttaakin valtavan väärinkäsityksen, jolla on isot seuraukset kaikkien elämään. Neljästä osasta koostuvan päätarinan lisäksi sarjassa on kuitenkin myös lisäosa, joka keskittyy Noeliin ja hänen manageriinsa Albertoon. Pokkari ei valitettavasti yllä lähellekään pääsarjan tasoa ja on äärimmäisen turhauttavaa luettavaa. Päähenkilönä Noel on ärsyttävä diiva, eikä tarinassa ole yhtään kohtausta, joka saisi lukijan ymmärtämään, miksi Alberto rakastaa moista lapsellista kiukuttelijaa.

Lisäksi pokkarissa on nostettu vahvemmin estradille hahmo, joka pääsarjassa tahallaan aiheutti Yukin silmävamman, koska oli kateellinen tämän soittotaidoista. Oli jo tarpeeksi turhauttavaa, ettei tälle hahmolle tullut mitään seurauksia päätarinassa, mutta että hänet vielä esitetään positiivisessa valossa lisäosassa on liikaa. Lisäosasta ei oikeastaan keksi muuta hyvää sanottavaa kuin melko onnistuneen lopetuksen, jossa hahmot ymmärtävät, että heidän suhteensa toimii paremmin, jos he ottavat toisiinsa etäisyyttä työelämässä. Loppupuolella oleva pakollinen seksikohtaus puolestaan on kliseinen ja jopa ahdistava. Siitä puuttuu täysin se lämpö ja halu olla toiselle hyvä, mitä päätarina tarjosi Takuman ja Yukin kanssa.

Sarjan piirrokset eivät ole kovin yksityiskohtaisia tai henkeäsalpaavia, mutta sarjan vahvuus onkin ehdottomasti sen tarinassa. Suosittelen, mikäli haluaa seurata saman parin elämää useamman pokkarin ajan ja nähdä astetta syvällisempiä hahmoja. Lisäosa kannattaa tosin skipata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s