Kowagaranaide, Soba ni Ite / Süße Erinnerung

erinnerung

Nimi: Kowagaranaide, Soba ni Ite
Tekijä: Long
Osia luettu: 1/1
Lukukieli: saksa

Kondiittorina työskentelevä Shizuka seurustelee hiljaisen ja jopa syrjäänvetäytyvän Yukihikon kanssa. Yllättäen Yukihiko alkaa vältellä häntä ja ehdottaa lopulta eroa. Riidan keskellä Shizuka kaatuu portaissa ja menettää kaikki muistonsa Yukihikosta ja heidän rakkaudestaan. Yukihiko päättää, että näin on parempi eikä edes yritä saada Shizukan muistia palaamaan.

Uuteen BL-pokkariin tarttuessa mietityttää aina, tuliko heitettyä rahat hukkaan. Tarjolla on niin paljon kertakäyttökamaa, jossa ei ole ripaustakaan juonta tai kiinnostavia henkilöhahmoja vaan pelkkiä kliseitä. Onneksi Kowagaranaide, Soba ni Ite on harvinainen timantti kaiken roskan keskellä.

Tarina alkaa vauhdikkaasti Shizukan lentäessä portaat alas ja herätessä myöhemmin sairaalassa. Koko alkuasetelma muistinmenetyksestä käydään läpi parin ensimmäisen sivun aikana ja sitten aletaankin seurata Shizukan jokapäiväistä elämää sairaalasta kotiutumisen jälkeen. Tarinasta tekee kiinnostavan se, että se alkaa Shizukan näkökulmasta, minkä johdosta lukijalle ei heti kerrota kaikkea oleellista tapahtuneesta. On kutkuttavaa nähdä hänen kohtelevan Yukihikoa kuin tämä olisi vain satunnainen konditorian asiakas ja samalla seurata, miten Yukihiko yrittää pitää etäisyyttä ja toimia parhaaksi katsomallaan tavalla. Tarina olisi ollut paljon tylsempi, mikäli se olisi  kerrottu Yukihikon näkökulmasta, koska silloin lukija olisi heti saanut tietää liikaa.

Pokkarissa on kaksi kantavaa elementtiä. Ensimmäinen on, miten Shizuka alkaa pian tuntea vetoa Yukihikoa kohtaan ja rakastuu tähän, mutta tuntee syyllisyyttä huomatessaan Yukihikon surevan jotain menetettyä rakkautta. Lukija niin toivoo, että Shizuka saisi muistinsa takaisin ja pari päätyisi taas yhteen. On herkullista lukea, miten Shizuka huomaa Yukihikon asunnossa teekuppiparin ja tuntee mustasukkaisuutta tajutessaan, että tämä asuu tai on ennen asunut yhdessä jonkun kanssa. Tästä jännitteestä on osattu ottaa kaikki irti ja loppuhuipennusta venytetään juuri sopivan kauas. Toinen tärkeä elementti ovat pitkin pokkaria sijoitetut pitkät takaumat, joiden avulla tutustutaan kaksikon arkeen ennen ongelmia ja selitetään, miksi pokkarin aloittanut riita edes tapahtui. Riidan syy on pokkarin ainoa heikko kohta, sillä vaikka Yukihikon angstin voikin ymmärtää, hänen käytöksensä sen seurauksena on tyypillistä idioottimaista pelleilyä, jossa hän ei voi suoraan sanoa, mikä häntä vaivaa vaan antaa kaiken päätyä typerään väärinkäsitykseen.

Molemmat päähenkilöt ovat harvinaisen mielenkiintoisia ja lyövät kevyesti laudalta jopa monen pidemmän sarjan hahmot. Varsinkin Shizuka on todella pirteä ja sympaattinen tapaus ja pidän hänen suorapuheisuudestaan ja iloisesta asenteestaan. Hänen hymynsä on niin aurinkoinen, ettei ole ollenkaan vaikea ymmärtää, miksi Yukihiko rakastaa häntä. Takaumat ovat täynnä kohtauksia, joissa kaksikko hymyilee ja nauraa keskenään ja tapa, jolla Shizuka saa tavallisesti apean Yukihikon kasvot loistamaan saa lukijankin hyvälle tuulelle. Tekijän piirrostyyli sopii tähän tunnelmaan täydellisesti.

Olisin mielelläni lukenut näistä kahdesta hahmosta enemmänkin, sillä esim. heidän molempien perheensä ja työnsä ovat kiinnostavia tapauksia, joihin olisin halunnut syventyä enemmän. Muutenkin heidän arkensa ja yhteiset hetkensä saivat toivomaan lisää ja lisää. Toisaalta on vaikea arvioida, kauanko viehätys jatkuisi alkuperäisen jännitteen eli Shizukan muistinmenetyksen poistuessa kuvioista.

Kaiken kaikkiaan pokkari oli juuri sellainen herkkupala, mitä kaikkein mieluiten luen. Sillä on surullinen alkuasetelma, mutta koska onnellinen loppu on taattu, sen voi lukea hyvillä mielin ja nauttia täysien riennoin siitä, miten Shizuka kaikesta huolimatta rakastuu Yukihikoon uudestaan. Ehdottomasti yksi parhaista pokkareista, joita olen koko vuonna lukenut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s