On Doorstep

ondoorstep

Nimi: On Doorstep
Tekijä: CTK
Osia luettu: 1/1
Lukukieli: saksa

Taskuvaras Jimmy jää kanssamatkustajan nappaamaksi varastettuaan lompakon metrossa. Välttääkseen poliisin kynsiin joutumisen hän suostuu tekemään kiinniottajalleen palveluksen ja päätyy sitä kautta työskentelemään kirjakaupassa. Jimmy hautoo kostoa kokemastaan nöyryytyksestä, mutta saa pian selville, että hänet kiinni ottanut Reese on entinen poliisi.

On Doorstep on yhtä aikaa erittäin hyvä ja kuitenkin turhauttava lukukokemus. Kansi on yksi upeimmista, mitä olen koskaan päässyt näkemään ja myös sisäsivujen taide on nättiä. Taustoissa ei ole mitään ihmeellistä, mutta hahmot on piirretty minun silmääni miellyttäviksi ja erityisesti päähenkilöiden ikäero näkyy selvästi heidän kasvoillaan. Tykkään aina nähdä vähän vanhempia miehiä BL-sarjoissa ja tässä piirtäjä on osunut napakymppiin. Lisäksi vaikka tupakointi inhottaa oikeassa elämässä, sarjakuvissa se on yksi seksikkäimmistä asioista, mitä voin kuvitella.

Jimmy on päähenkilönä sympaattinen ja tykkään siitä, miten hän lähestyy Reeseä määrätietoisesti päätettyään, mitä haluaa. Vaikka hän on pariskunnan nuorempi osapuoli, hän on itsevarma ja kokenut makuuhuoneen puolella, mutta tunneasioissa hänellä on hieman opittavaa. Hän ja Reese täydentävät hyvin toisiaan ja pidän lähes aina sarjoista, joissa nuorempi yrittää valloittaa vanhemman. Myös seksikohtaukset on hienosti piirretty.

Tarina ei valitettavasti yllä aivan samalle tasolle. Jimmy murtautuu alussa Reesen asuntoon viedäkseen kostona jotain, mutta säikähtää huomatessaan tämän olevan entinen poliisi. Hän pelkää Reesen arvanneen, kuka hänen asunnossaan kävi ja hakeutuu takaisin töihin kirjakauppaan voidakseen pitää tätä silmällä. Pian käy ilmi, että Reese erosi poliisivoimista työparinsa murhan jälkeen ja että tapaus traumatisoi hänet syvästi. Tässä piilee yksi pokkarin suurimmista ongelmista. Minua turhauttaa, että entisen työparin murha nostetaan esille ja erikseen mainitaan, ettei syyllisiä saatu koskaan kiinni, mutta asiaan ei sitten enää palata. On ehkä väärin syyttää mangaa siitä, ettei se tarjonnut sellaista mitä ei koskaan edes luvannut, mutta olisin todella toivonut, että työparin murha olisi ratkaistu. Reese päättää pokkarin aikana palata poliisiksi ja tämä tuntuu laiskalta ratkaisulta, kun mikään tapahtuma ei anna hänelle sysäystä tähän. Työparin murhan ratkaisu olisi ollut erinomainen tapa vapauttaa hänet menneisyyden kahleista. Toki sarjan olisi silloin pitänyt olla enemmän kuin yhden pokkarin mittainen, mutta se olisi vain ollut plussaa.

Hieman samalta tuntuu Jimmyn äärimmäisen helppo päätös jättää rikokset taakseen ja ruveta kunnon kansalaiseksi. Pokkarissa on jopa kohtaus, jossa hänen vanhat ystävänsä vaativat häntä mukaan seuraavalle keikalle. Kaikkien fiktion sääntöjen mukaan olisi pitänyt seurata konflikti, jossa hän kamppailee itsensä kanssa siitä, valitseeko vanhat ystävänsä ja elämänsä vai tulevaisuuden Reesen kanssa. Mutta asiaan ei enää palata, ikään kuin rikollisista piireistä voisi noin vain kävellä pois.

Onneksi sarja sentään ratkaisee yhden esittelemistään konflikteista, kun Reese saa selville Jimmyn murtautuneen hänen asuntoonsa. Se draama, mikä tästä seuraa, on mukavaa luettavaa ja saa molemmat hahmot vaikuttamaan sympaattisilta. Yleensä pariskuntien väliset riidat vain ärsyttävät minua sarjoissa, mutta tässä jokainen yksityiskohta toimii ja on helppo ymmärtää molemman osapuolen tunteet. Tarinan lopetus tuntuu ansaitulta ja jättää hyvän olon.

Pokkarissa on lisäksi mukana bonustarina, jossa heikosti menestyvä näyttelijä kohtaa työkaverinsa vuosien takaa. Sekin on ihan toimiva ja molemmat henkilöt ovat erittäin sympaattisia, vaikka tarina ei ole pitkä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s