Carlsenin uudet sarjat [kevät/kesä 2019]

Lisenssipaljastukset on tältä erää saatu Saksassa päätökseen, kun vihdoin ja viimein myös Carlsen on julkistanut uudet sarjansa. Seuraavan kerran uutuuksia saa jännittää tammikuussa, kun on Tokyopopin vuoro.

Carlsen tarjosi tuttuun tapaan arvuuttelupelin, jonka kautta oli mahdollista selvittää uudet sarjat etukäteen. Tällä kertaa jokaiseen sarjaan liittyen annettiin jokin musiikkiin liittyvä vinkki.

Uudet sarjat ovat:

Ajokoira ja muita H.P. Lovecraftin tarinoita
Dame na Watashi ni Koishite Kudasai
Dr. Stone
Edens Zero
Fairy Tail S
Final Fantasy: Lost Stranger
Haru x Kiyo
Hitotsubana
Hokuhokusei ni Kumo to Ike
Izanaumono
Maid-sama Marriage
Monster Perfect Edition
My Hero Academia Smash
My Lesbian Experience with Loneliness
Ningyo Ouji
Shimanami Tasogare
Uzumaki Deluxe Edition

Carlsenin uusi valikoima jätti laimean olon. Jos pääsarjat eivät kiinnosta, ei silloin saa mitään irti myöskään Fairy Talen, Final Fantasyn, Maid-saman tai My Hero Academian lisäosista tai spin-offeista. Kun tähän vielä lisätään, että lähes kaikki kiinnostavat sarjat ovat jo hyllyssä suomeksi/englanniksi tai on lisensoitu englanniksi (Ajokoira, Hokuhokusei ni Kumo to Ike, Monster, My Lesbian Experience with Loneliness, Shimanami Tasogare) tuntuu, ettei uutuksia oikeasti edes juuri tullut. Uzumaki ei henkilökohtaisesti kiinnosta, mutta sekin on jo saksaksi julkaistun sarjan uusintakierros. Kuten eräs kommentoija foorumeilla huomasi, Saksassa kasvava luksusjulkaisujen määrä syö samalla tilaa kokonaan uusilta lisensseiltä, sillä tällaisia juhlallisia versioita tunnutaan julkaisevan vain jo aiemmin Saksassa ilmestyneistä sarjoista.

Positiivisiksi yllätyksiksi jäävät vain Ningyo Ouji ja Izanaumono. Jälkimmäinen on kokoelma edesmenneen Jiro Taniguchin julkaisemattomia piirroksia ja tekstejä. Hänen vanhoja teoksiaan on kuitenkin Saksassa iso liuta julkaisematta, joten olisin mieluummin nähnyt listalla jotain muuta. Haru x Kiyo ja Dame na Watashi ni Koishite Kudasai menevät kokeiluun, mutta huumorintäytteiset romanttiset sarjat eivät tunnu enää iskevän minuun kuten ennen. Toivottavasti jälkimmäinen kuitenkin osoittautuu hyväksi, sillä Lovely Complex jätti pääasiassa hyvän jälkimaun, vaikka olikin aivan liian pitkä.

Monster hieman houkuttelee, sillä minulla on hyllyssä Vizin vanha versio ja olisi ihan kiva saada tämä saksaksi kokoelmaan.

Advertisements

2 thoughts on “Carlsenin uudet sarjat [kevät/kesä 2019]

  1. Tuolle Dame na watashi ni koishite kudasaille kannattaa tosiaan antaa mahdollisuus. Itsekin lähestyin ranskajulkaisua vähän skeptisesti, mutta sarjan kyyninen huumori ja hervoton naamanvääntely sekä päähenkilön kyljyshalityyny voittivat puolelleen aika nopeasti.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s