Kokoro Button

kokorobutton

Nimi: Kokoro Button
Tekijä: Maki Usami
Osia luettu: 12/12
Lukukieli: saksa

Nina ihastuu ensimmäisenä koulupäivänä komeaan Kogaan, joka auttaa häntä hänen voidessaan pahoin. Hän pyytää, että he kokeilisivat seurustelemista, vaikka eivät ollenkaan tunne toisiaan. Koga suostuu, mutta ihanan kuoren alta paljastuu sadisti, joka rakastaa hölmön ja naiivin Ninan kiusaamista.

Kokoro Buttonin alkuasetelma ja päähenkilö ovat raivostuttavia. Sarjan idea perustuu hyvin pitkälti sille, että Nina on idiootti, joka ottaa kaiken tosissaan ja ylireagoi joka asiaan. Hän saa itkukohtauksia joutuessaan olemaan erossa Kogasta, lankeaa jokaiseen tämän langettamaan ansaan ja on niin tyhmän ihastunut, että sietää kaiken Kogan aiheuttaman kiusan. Tyypillisessä kohtauksessa Koga esittää haluavansa tehdä jotain romanttista, kuten pitää Ninaa kädestä kiinni. Nina innostuu tästä, mutta aina käy ilmi, että Koga vain leikki hänen tunteillaan, koska halusi nähdä Ninan reaktion. Olen aikoinaan jättänyt kesken hyvin samanlaisen sarjan Wolf Girl and Black Prince, jota siedin kahden pokkarin verran. Kokoro Button puolestaan tuli luettua kokonaan ja sarja jätti kaikesta huolimatta ihan positiivisen jälkimaun.

Alussa draamaa vedetään siitä, että suhde on vain koeajalla ja Ninaa pelottaa mahdollisuus, että Koga ei halua seurustella hänen kanssaan oikeasti. Sotkuun sekoittuu lopulta muitakin hahmoja, kuten Ninan pikkusisko, jonka mielestä on Kogalta törkeää leikitellä Ninan tunteilla ja vain leikkiä paria. Kogan kanssa lahjakkaiden luokalla oleva Sendo on myöskin kiinnostunut tästä ja pitää sopimattomana, että Koga tuhlaa aikaansa Ninan kaltaiseen idioottiin, joka ei ole hyvä missään. Onneksi tarina etenee sen verran nopeasti, että jo toisessa pokkarissa on selvää, että myös Koga tuntee jotain Ninaa kohtaan. Alun kiusaaminen jää loppujen lopuksi vähemmälle, kun myös Kogasta alkaa löytyä herkkiä puolia. Sarjasta tulee pikkuhiljaa vakavampi ja romanttisempi huumorin jäädessä taka-alalle.

Kahdentoista pokkarin aikana käydään pääparin romanssin lisäksi läpi perheasioita ja ystäväpiirin ongelmia, kuten tulevaisuuden suunnitelmia ja vanhempien hyväksyntää. Myös kaikki yleiset kouluun liittyvät tropet ovat mukana, esim. koulun urheilutapahtuma. Sarja ei siis ole millään tavalla omaperäinen, mutta se sinnittelee pinnalla söpön taiteen ja kiinnostavien henkilöhahmojen avulla. Vaikka hahmot eivät kauhean syvällisiä olekaan, he eivät silti jää pelkiksi karikatyyreiksi ja lukija välittää aidosti siitä, miten heidän käy. Erityisen tärkeään osaan nousee Kogan ystävä Hayami, joka myöskin ihastuu Ninaan, mutta pitää tunteensa salassa, ettei menettäisi itselleen tärkeitä ihmisiä.

Loppua kohti alkuperäinen asetelma, jossa Koga on Ninaa kiusaava sadisti on täysin unohdettu ja parin yhteiset kohtaukset ovat hempeitä ja suloisia. Huumoria on edelleen mukana, mutta se ei enää tunnu ilkeältä. Juuri tämä tekee sarjasta mukavan lukukokemuksen, sillä tulee olo, että hahmot ovat aikuistuneet tarinan edetessä. Nina pääsee yli kaikkein rasittavimmasta takertumiskäytöksestään ja Koga ryhtyy aidosti näyttämään tunteitaan. Parin ympärille kerääntyvä ystävien joukko ja heidän keskuudessaan tapahtuvat sivujuonet saavat sarjan maailman vaikuttamaan aidolta ja tasapainottavat sopivasti pääasiallista juonta. Sarja päättyy aikahyppyyn, joka kruunaa pääparin tarinan. Parin sivuhahmon kehitys jää hieman avoimeksi, koska lukijana olisi toivonut heille selkeämpää lopetusta, mutta kaiken kaikkiaan sarja päättyy onnistuneesti ja toiveikkaasti. Sille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus, mikäli kankea alku ei tunnu täysin vastenmieliseltä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s