Manga Cultin uudet sarjat [kevät/kesä/syksy 2019]

Manga Cultin uudet sarjat ensi syyskuulle asti on julkistettu. Osa tuli tietoon jo kuukausia sitten, koska MC ripottelee uusia lisenssejä pitkin vuotta sen sijaan, että paljastaisi kaiken kerralla.

Mukana on tällä kertaa yllätys, jota kukaan ei osannut odottaa.

Uudet sarjat ovat:

Blame 0: NOiSE
Cells at Work
Doukyuusei
Ex-Arm
It’s My Life
RG Veda
So, I’m a Spider, So What?

Vaikka sarjoja ei ole montaa, jokainen on kuitenkin jollain tavalla mielenkiintoinen. Suuri yllätys on, että MC on lisensoinut BL-sarjan. Tätä vetoa ei kukaan oikeasti odottanut, sillä MC on profiloitunut niin voimakkaasti miespuolisia lukijoita palvelevaksi kustantajaksi. He ovat alusta asti sanoneet, että julkaisevat mitä tahansa, joka vakuuttaa heidät, mutta pieni määrä lukijoita tuntuu olevan pettynyt. Ei siksi, että BL itsessään jotenkin häiritsisi heitä, mutta osa selvästi toivoi MC:n olevan ns. äijien kustantaja, jota heidän ei tarvitse jakaa muiden kohderyhmien kanssa.

Vähän samalla linjalla liikkuu Clampin RG Veda, joka julkaistaan suurikokoisena ja kovakantisena uusintapainoksena. Sarjan julkaisi Saksassa aikanaan Carlsen, mutta tämä julkaisu on ollut loppuunmyyty jo vuosia. Samanlaisen luksuskäsittelyn saa Blamen esiosa NOiSe. Itse pääsarja oli yksi MC:n ensimmäisiä lisenssejä.

Ex-Arm ja It’s My Life ovat ehkä enemmän sellaisia sarjoja, mitä MC:ltä on totuttu odottamaan. Näistä jälkimmäinen vaikuttaa hyvinkin kiinnostavalta ja menee varmasti kokeiluun, pääasiassa sivuhahmojen takia. Pääasetelma, jossa jollain tapaa elämän kovettama mies pitää huolta tyttölapsesta ei oikein iske, mutta ehkä se siitä.

Cells at Work ja I’m a Spider, So What? puolestaan edustavat sarjoja, joiden alkuasetelma on jollain tapaa massasta poikkeava. Hämähäkkisarja sai osakseen vähän nurinaa siitä, että miksi manga eikä ranobea, mutta ei läheskään niin paljon kuin jonkin muun kustantajan tapauksessa olisi käynyt. Nämä ovat molemmat kivaa jatkoa linjalle, jonka Land of the Lustrous aloitti.

Manga Cult on selvästi kasvattamassa valikoimaansa, joidenkin mielestä liian massamaiseen suuntaan. Mainitsin jossain aiemmassa kirjoituksessa, miten positiivisesti kustantajaan suhtauduttiin, ehkä jopa jonkinlaisena Saksan markkinoiden pelastajana. Nyt on aistittavissa, että kuherruskuukausi on ohi. Kaikki MC:n sarjavalinnat eivät olekaan olleet kaikkien mielestä hittejä ja moni toivoi, että enemmän sarjoja julkaistaisiin kovakantisina keräilykappaleina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s