Egmontin uudet sarjat [kevät/kesä 2019]

Myös Egmont on julkistanut uudet sarjansa seuraavaksi puoleksi vuodeksi maaliskuusta alkaen. Tällä kertaa valikoimissa on vähemmän uusia sarjoja kuin tavallisesti ja moni on vanhojen tuttujen tekijöiden teoksia. Toivottavasti tämä tarkoittaa sitä, että vielä kesken olevien vanhojen sarjojen julkaisutahtia edes vähän nopeutetaan.

Uudet sarjat ovat:

Ane Naru Mono
Black or White
Hadakeru Kaibutsu
Jealousy
Koi ni wa Mukanai Shokugyou
Kuroneko-taidekirja
Limit Honey
Living no Matsunaga-san
Marry Grave
Moriyamaryou de Hana ga Saku
No Color Baby
Pretty Guardian Sailor Moon Eternal Edition
Salapoliisi Conan: Dead or Alive
Salapoliisi Conan: Double Face
Tokyo Tarareba Girls
xx me! Couple Arc
your name. Another Side: Earthbound
your name. Visual Guide

Jos tästä napsii pois vanhojen sarjojen lisäosat, uudet painokset ja yksiosaiset, ei uusia nimikkeitä juuri ole. Tämä ei ole huono asia, sillä Egmontilla on niin paljon keskeneräisiä sarjoja, joiden toivoisi ilmestyvän nopeampaa tahtia. Ei uutuuksien vähyys tietty ole mikään tae, mutta eipä toisaalta tarvitse pelätä kustantajan olevan kohta syvemmällä suossa. Valinnat tuntuvat selkeästi riskittömiltä, pois lukien Tokyo Tarareba Girls, jonka lisensointi on mysteeri. Tämmöinen ei yksinkertaisesti Saksassa myy. Egmontilla on jo niin paljon vaikeuksia julkaista osaa sarjoistaan, etten keksi, miksi ihmeessä halutaan tehdä lisää tappiota.

Itse pistän tästä kokeiluun juuri Tokyo Tarareba Girlsin, Living no Matsunaga-sanin sekä Marry Graven. Living no Matsunaga-san näyttää sarjalta, joka onnistuessaan on erinomainen, joten toivottavasti se ei lässähdä keskinkertaisuuden ja kliseiden takia. Viime aikoina olen surutta oppinut jättämään kesken kaikki shoujo-sarjat, joiden ensimmäinen osa ei kertaakaan saa aikaan tunnetta, että olisipa kiva tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Marry Grave vaikuttaa kivasti piirretyltä ja päähenkilön ulkomuoto miellyttää silmää. Odotan siltä paljon.

BL-puolella kiinnostavin nimike on näyttelijöistä kertova Black or White, joka vakuuttaa piirrosten, alkuasetelman ja erityisesti sen avulla, että on pitempi kuin yksi pokkari. BL-sarjat, joilla on oikeasti aikaa ja mahdollisuuksia syventyä hahmoihin ja tarinaan ovat harvinaista herkkua, joten toivottavasti tämä lunastaa odotukset. Myös pari muuta mielenkiintoista BL-nimikettä on listalla, mutta niiden kohdalla täytyy vielä miettiä ennen ostopäätöstä.

Monien saksalaisten lukijoiden mielestä Egmont tuotti tällä kertaa pettymyksen. Erityisesti miespuolisille lukijoille ei ole valikoimassa paljoa. Toisaalta monet ovat ilmeisen tyytyväisiä siihen, että Egmont ei napannut kenenkään ykkössuosikkeja talliinsa, koska kustantajan laatu, julkaisuaikataulut ja hintapolitiikka eivät ole viime vuosina juuri kehuja keränneet.

Muoks: Ja nyt kun kuukausittaiset julkaisut on myös ilmoitettu, käy ilmi, että Egmont vetää täydellisen pohjanoteerauksen. Kesken olevista etanan vauhtia julkaistavista sarjoista ei julkaista YHTÄÄN pokkaria. Aina aiemmin on edes yritetty heittämällä mukaan satunnainen pokkari Natsume’s Book of Friendsiä, Karnevalia tai jotain, mutta tällä kertaa perässä vedettävät sarjat on vain unohdettu. Enpä ihmettelisi, mikäli Egmont jättäisi ne ääneti kesken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s