Shitasaki ni Yoake no Aji / Taste of Desire

taste

Nimi: Shitasaki ni Yoake no Aji
Tekijä: Aki Ueda
Osia luettu: 1/1
Lukukieli: saksa

Yoruji on avannut oman ramen-ravintolan, mutta asiakkaita ei juuri käy eikä hän ole ruokiensa laatuun tyytyväinen. Avioliittokin hajosi ravintolan takia. Sitten hän törmää sattumalta Akemiin, jonka kieli maistaa kaikki mahdolliset mausteet ja vivahteet. Kaksikko heittäytyy täydellisten nuudeleiden valmistamiseen, mutta kenties tuloksena on jotain muutakin.

Shitasaki ni Yoake no Ajin alkuasetelma on vähän höttöinen, sillä se koostuu niin monista liian sopivasti yhteen loksahtavista paloista. Yoruji tuntee Akemin ja hänen sensaatiomaisen kielensä edellisestä työpaikastaan, missä Akemi oli kanta-asiakas. Yorujin lähdettyä perustamaan omaa ravintolaa, Akemi ryhtyi myöskin kokiksi ja jatkoi tämän työtä vanhassa työpaikassa. Törmättyään toisiinsa kaksikko viettää heti kuuman yön – ei sängyssä vaan keittiössä kokaten ja uusia ruokia maistellen.

Kun Akemin kieli kerran on niin tärkeässä osassa juonen kannalta, kuvittelisi, että sitä käytettäisiin myös flirttailun, himon ja seksikohtausten mausteena, vaan ei. Muutaman alkupuolella olevan vihjailevan kohtauksen lisäksi Akemin kieleen ei palata kuin ruuan valmistuksessa. Tämä itse asiassa kuvastaa pokkarin maailmaa täydellisesti. Kritisoin alkuasetelmaa höttöiseksi ja keinotekoiseksi, mutta loppujen lopuksi hahmoilla tai sillä, miten he alkavat työskennellä yhdessä ei ole mitään merkitystä. Pokkarin tärkein sisältö on vain ja ainoastaan ramen. Rakkaudentunnustuksessa sanotaan, että valmistetaanhan koko loppuelämä yhdessä ramenia ja hahmot jopa keskustelevat ravintolan arkipäiväisestä liiketoiminnasta keskellä kiihkeää seksikohtausta. Romanttista draamaa kilpakosijan tai suhdeongelmien muodossa ei ole, vaan jännitystä tulee siitä, onnistuuko lipevä liikemies houkuttelemaan Akemin oman ravintolansa palvelukseen.

Myöskään hahmojen suhde ei vaikuta pokkarin tärkeimmältä elementiltä, siitäkin huolimatta, että suhde on tyylillä rakennettu ja tuntuu uskottavalta. Yorujilta ja Akemilta kestää hetken huomata kaiken nuudelien kokkaamisen ja syömisen keskellä, että he haluavat toisiltaan jotain muutakin. Molemmat ovat kokemattomia miesten välisen seksin suhteen ja kohtaus, jossa he suoraan keskustelevat siitä, millaista seksiä haluavat keskenään harrastaa tuntuu vallankumouksellisen raikkaalta. Lisäksi en keksi toista mangaa, jossa liukuvoide ja kondomit saavat yhtä paljon ruututilaa. Hahmojen tunteet tulevat selväksi hyvin pian ja pokkarin pääkoukku ei olekaan, milloin ja miten he päätyvät yhteen vaan se, onnistuvatko he tekemään Yorujin ravintolasta menestyksekkään. Suurin ongelma BL-pokkareiden kanssa on mielestäni usein se, että hahmot tuntuvat elävän tyhjiössä, jossa ei ole olemassa muuta kuin suhde ja seksi. Yorujin ja Akemin elämä pyörii kuitenkin niin tiiviisti ravintolan ympärillä, että he vaikuttavat heti aidommilta ja sympaattisemmilta hahmoilta kuin mitä perus-BL:ssä saa nähdä. Näin jälkikäteen tuntuu käsittämättömältä, että pokkariin on saatu mahtumaan koko tämä ravintolajuoni, suhteen alkaminen ja syventyminen, useita seksikohtauksia ja vielä muutama sivuhahmo, jotka kaikki tuovat oman lisänsä tarinaan. Monen muun pokkarin kohdalla tuntuu, että mitään ei tapahtunut ja lukemisen jälkeen ei jäänyt mitään käteen.

Piirrokset ovat rosoisia ja ajoittain jopa luonnosmaisia, mutta hahmot ovat äärimmäisen ilmeikkäitä. Pidän erityisesti siitä, että piirtäjä on monesti uskaltanut piirtää hahmojen suut vääntymään ilmeisiin, jotka eivät varmasti näytä seksikkäiltä, mutta antavat heille paljon persoonallisuutta. Kiva lisä ovat myös eri suuntiin sojottavat ja jännistä kuvakulmista piirretyt jalat, joita seksikohtauksissa pääsee ihailemaan.

Shitasaki ni Yoake no Aji on harvinaisen onnistunut BL-pokkari. Se alkaa hieman tylsästi, mutta päästyään vauhtiin se ei hidasta. Hahmojen vilpitön rakkaus nuudeleita kohtaan antaa pokkarille juuri sopivan mausteen ja täydentää muuten ehkä kepeäksi jäävää romanttista juonta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s