Shinkon Gokko / Erste Küsse

erste

Nimi: Shinkon Gokko
Tekijä: Mai Ando
Osia luettu: 1/1
Lukukieli: saksa

Viidestä lyhyestä tarinasta koostuva kokoelma, jossa itsestään epävarmat tytöt ottavat ensiaskeleita rakkaudessa.

Lyhyistä tarinoista koostuvat pokkarit harvemmin iskevät kovin lujaa, mutta luen aina mieluummin keskinkertaisen itsenäisen luvun kuin kokonaisen pokkarin, joka ei toimi. Mai Andon kokoelmassa Shinkon Gokko mikään tarina ei nouse huipputasolle mutta ei myöskään täysin lässähdä.

Ensimmäisessä tarinassa seurataan Nagisaa, joka jää kahdestaan kotiin naapurissa asuvan lapsuusystävänsä Asukan kanssa heidän vanhempiensa lähtiessä yhdessä lomalle. Nagisa on ihastunut Asukaan, mutta välttelee omia tunteitaan uskottelemalla, että vuotta nuorempi Asuka on vielä pikkulapsi eikä heidän välillään voi olla mitään. Näin hän tulee tahtomattaan loukanneeksi Asukan tunteita, mutta ehkä hän voi korjata tilanteen ennen kuin on liian myöhäistä. Tarina ei ole millään tasolla yllättävä ja näitä tämmöisiä, missä tyttö ja poika leikkivät yhdessä kotia on nähty jo vähän liikaa.

Toisen tarinan päähenkilö Sachi on jo alkanut seurustella ihastuksensa Gakun kanssa. Gaku pelaa jalkapalloa koulun joukkueessa ja on tyttöjen keskuudessa suosittu, minkä takia Sachi miettii jatkuvasti, onko Gakun arvoinen. Hän ei halua viettää julkisesti aikaa Gakun kanssa, koska häntä pelottaa, mitä muut hänestä ajattelevat. Gaku ymmärtää tilanteen väärin ja luulee, että Sachi häpeää häntä. Tämä oli mielestäni pokkarin selkeästi paras tarina ja sen kliimaksi, jossa Sachi viimein uskaltaa pukeutua Gakun antamiin joukkueen trikoisiin ja kannustaa tätä pelissä on hieno lopetus. Näistä kahdesta hahmosta lukisin mielelläni enemmänkin.

Kolmannessa tarinassa päähenkilö Ogura on juuri tunnustanut rakkautensa ystävälleen Kuroselle, joka suostuu seurustelemaan hänen kanssaan. Elämä parina ei kuitenkaan mene niin kuin Ogura oli kuvitellut, sillä Kurose kohtelee häntä kuten ennenkin ja suhtautuu välinpitämättömästi hänen toiveisiinsa. Siinä vaiheessa, kun Kurose tekee oharit Oguran syntymäpäivänä hän alkaa epäillä, onko koko suhteessa mitään järkeä. Tämä oli pokkarin huonoin tarina. Kurosen käytös on idioottimaista eikä ole millään tasolla onnistunut ratkaisu pyyhkiä sitä kaikkea maton alle yhdellä romanttisella eleellä lopussa. Tarinan ajatus siitä, että Kurose on kuin kissa, joka osoittaa hellyyttä silloin kun hänelle itselleen sopii ja pitää muuten etäisyyttä ei ole kovin vankka pohja minkäänlaiselle suhteelle.

Myös neljäs tarina alkaa rakkauden tunnustuksella, kun Chisaki pyytää ystäväänsä Junpeita seurustelemaan kanssaan. Tässäkin tarinassa alku on kivikkoinen, sillä pari ei tunnu löytävän yhteistä aikaa vaan arki jatkuu kuten ennenkin – aina kavereiden ympäröimänä. Chisaki ehdottaa Junpeille, että he menisivät kahdestaan festivaaleille, sillä tarinan mukaan ilotulitusten aikana suuteleva pari on yhdessä ikuisesti. Väärinymmärryksen takia hän kuitenkin luulee, ettei Junpei välitä hänestä. Tämän tarinan idea ei ole huono, mutta väärinkäsityksestä vedetään turhaa draamaa, mikä saa periaatteessa hienon lopetuksen tuntumaan ylimitoitetulta.

Viimeisessä tarinassa päähenkilö Aizawa on luokan järjestäjä yhdessä koulun suurimman playboyn Igarashin kanssa. Aizawa ei voi sietää itserakasta ja tyttöjen kanssa leikkivää Igarashia, kun tämä puolestaan ottaa tavoitteekseen saada Aizawan rakastumaan itseensä. Mitenhän tässä käy? Tämä olisi ehkä voinut olla hyväkin tarina, mutta se olisi vaatinut paljon enemmän sivuja toimiakseen. Tällaisenaan tarina noudattaa niin tuttua peruskaavaa, että jokaisen tapahtuman voi arvata hyvissä ajoin etukäteen eikä lopetus herätä mitään tunteita.

Pokkari on ensimmäinen osa Tokyopopin aloittamaa I Love Shojo -kokoelmaa. Nimikkeen alla julkaistaan eri tekijöiden yksittäisistä tarinoista koostuvia pokkareita. Toivottavasti mukaan mahtuu tulevaisuudessa myös hieman erikoisempia nimikkeitä, sillä kauhean montaa tällaista pokkaria ei jaksa lukea. Shinkon Gokkon tarinat sopivat erinomaisesti nuorille lukijoille, mutta jos on jo ehtinyt teini-iän yli, ei niistä välttämättä saa kauhean paljon irti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s