Sabaku no Harem / Der Wüstenharem 1

harem

Nimi: Sabaku no Harem
Tekijä: Mitsuru Yumeki
Osia luettu: 1/8+
Lukukieli: saksa

Jalbaran valtakunnassa naisella ei juuri ole arvoa. Entinen orja Mishe vangitaan kaupungilla ja hän päätyy prinssi Kallumin haaremiin. Mishe päättää paeta heti tilaisuuden tullen, mutta voisiko olla, että Kallum on erilainen kuin muut miehet? Entä voiko hänenkaltaisensa tavallisen taustan omaava nainen koskaan nousta haaremin arvoasteikossa ja päästä prinssin vaimoksi?

Sabaku no Harem oli minulle yksi Kazén syyssarjojen odotetuimmista uutuuksista, mutta ensimmäinen pokkari oli valtava pettymys.

Molemmat päähenkilöt ovat äärimmäisen rasittavia. Mishe on päättäväinen ja rääväsuinen, ja Kallum ottaa hänet haaremiinsa juuri siksi, että kukaan muu nainen ei ole aiemmin uskaltanut vastustaa häntä. Mishe väittää, että menneisyytensä takia hän vihaa kuninkaallisia ja aikoo paeta haaremista heti eikä alistua asemaansa, mutta ei tarvita kuin yksi lyhyt väläys, että mitäpä jos Kallum ei olekaan niin paha ja yhtäkkiä Mishe haluaakin jäädä. Se siitä päättäväisyydestä. Lisäksi tapa, jolla hän kiukuttelee ja torjuu kaikki Kallumin lähestymisyritykset sekä haukkuu ja lyö tätä on kuvattu epäloogisesti – tämmöinen käytös on luonnollista henkilöltä, joka vastoin tahtoaan on joutunut jalkavaimoksi, mutta sarja esittää Mishen käytöksen humoristisena rakastuneen piikittelynä. Lisäksi hänelle ei koskaan tule mitään seuraamuksia prinssin vastustamisesta, vaan tämä vain nauraa tai kiukuttelee takaisin.

Prinssi Kallum on kerännyt itselleen kolmekymmentä naista sisältävän haaremin, mutta selittää syyn olevan, että hän tarvitsee uskollisia tukijoukkoja noustakseen valtakunnan hallitsijaksi. Heti aluksi tehdään selväksi, että hän ei käy käsiksi haaremin naisiin, vaan heidän tarkoituksensa on kouluttautua eri alojen asiantuntijoiksi voidakseen myöhemmin tukea prinssiä. Hohhoijaa. Miksi ylipäätään tehdä sarja, joka sijoittuu itämaiseen haaremiin jos ei sitten ole rahkeita pureutua itse asiaan? Tuskin kukaan lukija tarttuu tällaiseen sarjaan mikäli ei nimenomaan toivo, että se sisältäisi jonkinlaista alistamisella mässäilyä, tai vastavuoroisesti alistettujen kapinaa valtaapitäviä vastaan? Sarja on täysin lässähtänyt, kun Kallum ei ole millään tasolla kusipää, haaremissa on kaikilla kivaa ja isoin jännite tulee siitä, että naiset kinastelevat keskenään, kuka saa tarjoilla Kallumille mehua.

No, jonkinlaista draaman yritystä tässä kuitenkin on. Mishen ja Kallumin välillä on heti selvästi kipinää ja he riitelevät sen takia koko pokkarin alusta loppuun. Mukana on muutama herkkä hetki, jotka tietenkin kaikki päättyvät siihen, että Kallum sanoo jotain perverssiä ja Mishe läimäyttää häntä. Pokkariin on heitetty jonkin verran poliittista juonittelua Kallumin veljien suunnalta, mutta nämä kohtaukset tuntuvat vain sivujuonteilta ja tekosyiltä saada päähenkilöt tilanteisiin, joissa Mishe voi yllättyä siitä, miten ihmeellinen mies Kallum onkaan. Sivuhahmoissa tapahtuva kehitys on niin laiskaa ja ennalta arvattavaa, ettei pokkarista jää mieleen juuri mitään. Esimerkiksi juonikuvio siitä, miten Kallumin veli lähetti hänen haaremiinsa salamurhaajan ja miten kyseinen nainen ei oikeasti halunnut murhata ketään, on kuvattu äärimmäisen pintapuolisesti. Itse tarina on ideana toimiva ja olisi varmasti herättänyt tunteita, mikäli kyseinen sivuhahmo olisi esitelty kunnolla ja saanut tarpeeksi sivutilaa ollakseen lukijalle läheinen ja mikäli itse tarinassa olisi keskitytty kunnolla muuhunkin kuin Mishen ja Kallumin kanssakäymiseen.

Pokkarin lopussa on itsenäinen tarina vakavasti sairaasta tytöstä, joka tutustuu sairaalan takana olevan pyhäkön kettujumalaan. Tämä tarina on niin paljon parempi kuin itse pääsisältö, että se vähän lievittää sitä turhautumista, mikä pokkarin lukemisesta seurasi.

Jos ei odota muuta kuin täysin tavallista kinasteluromanssia, tästä voi varmaan saada jotain irti. Itselläni odotukset olivat paljon enemmän poliittisen juonittelun, maailmanrakennuksen ja selvästi synkkäsävyisemmän rakkaustarinan suunnalla. Voi tietysti olla, että sarja tästä paranee, mutta en aio käyttää aikaa ja rahaa sen selvittämiseen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s