Kazén uudet sarjat [kevät/kesä 2019]

Kazé julkaisi eilen listan uutuuksistaan, jotka nähdään kaupassa huhtikuusta alkaen. Aiemmin kustantaja on tehnyt julkistukset 2-3 erässä aina muutaman viikon välein, mutta tällä kertaa kaikki tulivat yhdellä rysäyksellä. Tämä sai lukijoiden keskuudessa kiitosta, sillä harva tykkää kärvistellä viikkoja odotuksen kourissa ja sitten pettyä, jos ei tulekaan mitään oman maun mukaista.

Uudet sarjat ovat:

Black Torch
Bye Bye Liberty
Devil’s Line
Fuyou Kareshi
Isekai Ni Tondara Rival Ni Hameraretemashita!?
Jinrou Shitsuji no Bussou na Nikka
Kenka Banchou Otome – Koi no Battle Royal
Mamanaranai Mon de
Mairimasta, Senpai
Micchaku Room Share
Mirai no Mirai (LN-versio, jolle en tunnu löytävän omaa sivua mistään)
Osananajimi wa Boku no Hero!
Pink to Mameshiba
Ragna Crimson
Renjou Desperado
Scum’s Wish Décor
Suteki na Kareshi

Kazén valinnoissa ei ole juuri muuta huomioitavaa kuin, että BL-sarjoja on tällä kertaa mukana poikkeuksellisen runsaasti. Niistä itselleni mukaan tarttuvat vain Fuyou Kareshi (kivat piirrokset) sekä Isekai Ni Tondara Rival Ni Hameraretemashita!? (lupaavalta vaikuttava alkuasetelma), sillä muut eivät joko sytytä ollenkaan tai ovat saaneet netissä harvinaisen kriittisiä arvosteluja. Pokkareista jälkimmäinen tosin hieman arveluttaa, sillä muistan selkeästi jättäneeni tekijän aiemmat pokkarit tarkoituksella ostamatta. En vain enää tiedä, miksi. Toivottavasti pokkari edes yrittää saada jotain irti herkullisesta alkutilanteesta eikä heti heitä hahmoja sänkyyn.

Positiivinen yllätys on, että Kazé on päättänyt julkaista Kazune Kawaharan sarjan Suteki na Kareshi. Kawaharan aiempi sarja Koukou Debut oli aikoinaan yksi Egmontin kaikkein pahimmista flopeista, joten pelkäsin, ettei kukaan enää julkaisisi Kawaharan sarjoja Saksassa. Itse olisin mieluummin nähnyt listalla Aozora Yellin, mutta se ei pituutensa ja urheilua hipovan teemansa takia varmaan koskaan päädy Saksassa julkaisuun.

Kaikkein paras yllätys ja kenties koko oman mangavuoteni iloisin uutinen oli kuitenkin, että Kazé julkaisee Ahndongshikin Renjou Desperadon! Saman tekijän Lindbergh on yksi suosikkisarjoistani ikinä ja olen kuolannut jo kauan, että eikö joko Kazé Saksassa tai mahdollisesti Seven Seas Yhdysvalloissa julkaisisi myös tätä sarjaa. Villi länsi, samurait, hirviöt ja siihen päälle vielä unelmamiehen etsintä vaikuttavat kerrassaan herkulliselta paketilta. Tuskin maltan odottaa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s