Altraversen uudet sarjat [talvi 2018/2019]

Yksi vuoden kohokohdista on Saksan mangamarkkinoilla käsillä, kun kustantajat yksi toisensa perään alkavat julkistaa uusia sarjalisenssejään. Ensimmäisenä pelin on pyöräyttänyt käyntiin Altraverse, joka viime ja tällä viikolla julkisti uudet sarjansa joulu-maaliskuulle. Uusia sarjoja päästiin arvuuttelemaan somessa, sillä päivää ennen jokaista julkistusta postattiin Twitteriin kuva-arvoitus, jossa kustantajan työntekijät esittivät piirroshahmoina uusien sarjojen kansikuvia.

Altraversen uudet sarjat:

Azufareo no Sobayounin
Barakamon
Beelzebub Jou no Oki ni Mesu mama
éclair
Equilibrium
Hakui no Ou-sama
Kimi wa Haru ni Me o Samasu
Nettaigyo wa Yuki ni Kogareru
Oroka na Tenshi wa Akuma to Odoru
Short Cake Cake

Valikoimasta löytyy vähän jokaiselle kaikkea, tosin itse jäin kaipaamaan edes jonkinlaista toiminta- tai seikkailusarjaa. Kiinnostavinta on kenties, että Altraverse ilmoitti ottavansa asiakseen GL-sarjojen vakiinnuttamisen Saksassa. Uutuuksien joukossa onkin sekä neliosainen antologia éclair että edelleen jatkuva sarja Nettaigyo wa Yuki ni Kogareru. Lukijat ottivat molemmat vastaan ilolla. Koska myös Carlsenilla ja Tokyopopilla on tällä hetkellä valikoimissaan ainakin yksi GL-sarja, kenties genre on viimeinkin saamassa vakaan jalansijan Saksassa. Itse en valitettavasti taaskaan tartu uusin nimikkeisiin. Haluaisin lukea aikuisista naisista, en koulutytöistä tai muka aikuisista, jotka on kuitenkin piirretty kuin he olisivat vielä 15.

Toinen kiinnostava valinta on Barakamon, jonka tapauksessa on ilmiselvää, ettei siitä tule mitään myyntimenestystä. On rohkea veto vielä tuorehkolta kustantajalta ottaa valikoimiinsa 18-osainen sarja, joka edustaa juuri sellaista mangaa, mikä ei koskaan ole Saksassa myynyt hyvin. Nekin, jotka ovat siitä kiinnostuneet, ovat jo todennäköisesti tarttuneet sarjaan englanniksi. Tässä on ehkä tehty periaatepäätös ja haluttu julkaista jotain erikoisempaa muiden sarjojen tuomien voittojen turvin. Sama linja oli havaittavissa silloin, kun Joachim Kapps oli vielä Tokyopopin johdossa.

Barakamonin lisäksi omaan ostoskoriini päätyvät Azufareo no Sobayounin sekä Kimi wa Haru ni Me o Samasu. Näistä ensimmäinen edustaa nykyään ilmeisen suosittua “tyttö ja hirviö” -tropea, mutta ansaitsee mahdollisuuden nätin kansitaiteensa ja lohikäärmeen (!!) ansiosta. Toivottavasti myös sivujen sisältö on tarpeeksi mielenkiintoista. Jälkimmäinen puolestaan vaikuttaa olevan juuri sellainen haikea ja melankolinen romanssi, jolla saa oman sydämensä särjettyä. Toivottavasti loppu kuitenkin on onnellinen.

Short Cake Cake voisi periaatteessa olla ihan hyvä, mutta olen tehnyt päätöksen, etten osta enää yhtään shoujo-sarjaa, joissa jo kansien perusteella on selvää, että sympatiani ovat jonkun muun kuin sen pojan puolella, jonka päähenkilö lopulta valitsee. Seuraan sivusilmällä sarjan ympärillä pyörivää keskustelua ja käyn kiinni sitten, mikäli oma valintani pääsee maaliin. Nykyään on tullut pakolliseksi spoilata moni shoujosarja etukäteen, sillä en enää jaksa käydä läpi sitä turhautumista, jonka esim. Io Sakisakan Strobe Edge ja Ao Haru Ride tai Taamon Taiyou no Ie saivat aikaan.

Mainittakoon vielä, että alkaa jo harmittaa, ettei Altraverse syystä tai toisesta ole päätynyt ottamaan valikoimiinsa mitään muuta BL:ää kuin Super Loversin ja Guilt Pleasuren tuotoksia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s